
Spaghete bolognese – Iti poti surprinde jumatatea cu o cina romantica folosind o reteta usoara de spaghete. Langa acest preparat asigurati-va ca aveti o sticla de vin bun si cu siguranta veti impresiona pe oricine.
Spaghete bolognese
Timp de pregatire
Timp de gatire
Timp total
Portii: 2
Ingrediente
- 300 g spaghete
- 300 g carne tocata
- o ceapa
- 2-3 catei de usturoi
- 2-3 linguri ulei de masline
- 100 g ciuperci
- 100 g pasta de rosii
- un ardei gras
- un pahar de apa sau vin alb sec
- boia de ardei dulce
- oregano si busuioc
- sare si piper dupa gust
- frunze de busuioc verde pentru decor
Mod de preparare
- Spaghetele le adaugam in apa cu sare in momentul in care aceasta a inceput fierberea. Le lasam la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi se lasa la scurs.
- Tocam marunt ceapa si usturoiul si le calim intr-o tigaie in care am pus uleiul de masilne.
- Adaugam ciupercutele, taiate in cubulete mici. Pupem folosi ciuperci proapete pe care le curatam de pielita si le spalam bine sau cipercute din conserva.
- Adaugam si ardeiul rosu pe care l-am tocat marunt.
- Aceste isi vor lasa zeama, dar mai putem adauga un pahar de apa sau de vin alb sec. Se vor lasa la fiert aproximativ 10 minute.
- Adaugam carnea tocata peste care vom pune condimentele: boiaua de ardei dulce, piper si sare dupa gustul fecaruia.
- Lasam la calit la foc mic, pana ce va fierbe si carnea tocata. Daca este cazul mai completam cu apa.
- Pasta de rosii se dilueaza cu putina apa si se amesteca cu oregano si busuioc dupa gust. Sosul rezultat il punem peste carnea tocata.
- Amestecam bine si il luam de pe foc.
- Pe o farfurie punem spaghetele, deasupra punem sosul cu carne tocata si ornam cu frunze de busuioc verde.