Clatite americane – usor de preparat si delicioase in orice moment al zilei. Le puteti servi cu diferite sosuri, dulceturi sau zahar pudra pe deasupra.
Clatite americane
Timp de pregatire
Timp de gatire
Timp total
Ingrediente
- 4 oua
- 400g faina
- 500g lapte
- 3 lingurite rase praf de copt
- ½ lingurita rasa bicarbonat
- 5 linguri zahar
- 1 plic zahar vanilat / esenta vanilie
- 6 linguri ulei
- sare
Mod de preparare
- Intr-un bol punem faina, zaharul, praful de copt si bicarbonatul si le amestecam.
- In prima faza separam albusurile de galbenusuri in doua vase inalte, pentru a le putea bate cu mixerul.
- Batem albusurile spuma.
- Batem galbenusurile, peste care am pus un praf de sare, dar nu foarte mult, aproximativ 2-3 minute.
- Peste galbenusuri adaugam laptele si uleiul si le amestecam bine.
- Adaugam acest mix peste faina si le amestecam bine.
- Adaugam acum albusurile batute spuma treptat. Acest lucru este bine sa il facem cu lingura, amestecand usor de jos in sus, pentru ca albusul sa nu se lase. Mai adaugam esenta de vanilie sau un plic de zahar vanilat.
- In tigaia de copt, pe care o putem unge cu putin unt, pe care il stergem dupa ce se topeste, punem aluatul cu ajutorul unui polonic in centrul tigaii . El se va intinde singur atat cat este nevoie.
- Introarcem clatita in momentul in care aceasta isi pierde luciul si incep sa apara cateva basicute pe supfrata acesteia.
- Astfel prajim clatitele americane pe ambele parti pana terminam toata compozitia.
- Le putem servi cu miere, dulceata, zahar pudra, siropuri, sosuri de caramel, ciocolata sau diferite frcte etc.