Placinta cu dovleac – aceasta este o placinta specifica toamnei, atunci cand gasim dovleac in toate pietele, dar nu numai, deoarece dovleacul il putem cali si pastra la congelator pana cand dorim sa il folosim. Placinta o servim rece, tapetata cu zahar pudra.
Placinta cu dovleac
Timp de pregatire
Timp de gatire
Timp total
Ingrediente
- 1 pachet foi de placinta
- 1 kg dovleac
- 50 g unt
- 150 g zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 1 lingurita scortisoara
- 100 ml ulei
- zahar pudra
Mod de preparare
- Dovleacul il curatam de coaja si il radem pe razatoarea mare. Il punem la calit impreuna cu 50 g unt, 150 g zahar si un plic de zahar vanilat. Amestecam din cand in cand si il lasam pana se inmoaie. La sfarsit adaugam o lingurita de scortisoara, amestecam si il dam de pe foc. Il lasam sa se raceasca.
- Intre timp, luam 3-4 foi de placinta si le ungem cu ulei pe fiecare in parte. Intindem o parte din compozitie pe lungimea foilor, doar intr-un capat, apoi rulam. Astfel vom face cu toata compozitia pe care o avem. Ne vor iesi aproximativ 4-5 rulouri, in functie de cata compotitie punem in fiecare.
- Intr-o tava, pe fundul careia am pus hartie de copt, vom pune rulourile cu dovleac si o vom introduce in cuptorul preincalzit la 180 de grade, aproximativ 30 de minute.
- Se serveste rece, tapetata cu zahar pudra.