Placinta cu dovleac

Placinta cu dovleac ornata cu zahar pudra
Placinta cu dovleac ornata cu zahar pudra

Placinta cu dovleac – aceasta este o placinta specifica toamnei, atunci cand gasim dovleac in toate pietele, dar nu numai, deoarece dovleacul il putem cali si pastra la congelator pana cand dorim sa il folosim. Placinta o servim rece, tapetata cu zahar pudra.

Placinta cu dovleac
 
Timp de pregatire
Timp de gatire
Timp total
 
Ingrediente
  • 1 pachet foi de placinta
  • 1 kg dovleac
  • 50 g unt
  • 150 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita scortisoara
  • 100 ml ulei
  • zahar pudra
Mod de preparare
  1. Dovleacul il curatam de coaja si il radem pe razatoarea mare. Il punem la calit impreuna cu 50 g unt, 150 g zahar si un plic de zahar vanilat. Amestecam din cand in cand si il lasam pana se inmoaie. La sfarsit adaugam o lingurita de scortisoara, amestecam si il dam de pe foc. Il lasam sa se raceasca.
  2. Intre timp, luam 3-4 foi de placinta si le ungem cu ulei pe fiecare in parte. Intindem o parte din compozitie pe lungimea foilor, doar intr-un capat, apoi rulam. Astfel vom face cu toata compozitia pe care o avem. Ne vor iesi aproximativ 4-5 rulouri, in functie de cata compotitie punem in fiecare.
  3. Intr-o tava, pe fundul careia am pus hartie de copt, vom pune rulourile cu dovleac si o vom introduce in cuptorul preincalzit la 180 de grade, aproximativ 30 de minute.
  4. Se serveste rece, tapetata cu zahar pudra.
 

Check Also

Biscotti cu migdale

Biscotti cu migdale – un desert itelienes deosebit si foarte gustos. Fisticul il puteti praji …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *