Placinta cu dovleac

Placinta cu dovleac ornata cu zahar pudra
Placinta cu dovleac ornata cu zahar pudra

Placinta cu dovleac – aceasta este o placinta specifica toamnei, atunci cand gasim dovleac in toate pietele, dar nu numai, deoarece dovleacul il putem cali si pastra la congelator pana cand dorim sa il folosim. Placinta o servim rece, tapetata cu zahar pudra.

Placinta cu dovleac
 
Timp de pregatire
Timp de gatire
Timp total
 
Ingrediente
  • 1 pachet foi de placinta
  • 1 kg dovleac
  • 50 g unt
  • 150 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita scortisoara
  • 100 ml ulei
  • zahar pudra
Mod de preparare
  1. Dovleacul il curatam de coaja si il radem pe razatoarea mare. Il punem la calit impreuna cu 50 g unt, 150 g zahar si un plic de zahar vanilat. Amestecam din cand in cand si il lasam pana se inmoaie. La sfarsit adaugam o lingurita de scortisoara, amestecam si il dam de pe foc. Il lasam sa se raceasca.
  2. Intre timp, luam 3-4 foi de placinta si le ungem cu ulei pe fiecare in parte. Intindem o parte din compozitie pe lungimea foilor, doar intr-un capat, apoi rulam. Astfel vom face cu toata compozitia pe care o avem. Ne vor iesi aproximativ 4-5 rulouri, in functie de cata compotitie punem in fiecare.
  3. Intr-o tava, pe fundul careia am pus hartie de copt, vom pune rulourile cu dovleac si o vom introduce in cuptorul preincalzit la 180 de grade, aproximativ 30 de minute.
  4. Se serveste rece, tapetata cu zahar pudra.
 

Voteaza

Check Also

Biscotti cu migdale

Biscotti cu migdale

Biscotti cu migdale – un desert itelienes deosebit si foarte gustos. Fisticul il puteti praji …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *