Linguine cu creveti – usor de preparat, foarte aromate si gustoase. Se servesc calde, cu patrunjel proaspat tocat sau parmezan ras. Linguinele sunt niste paste ca niste panglicute lungi si plate, subtiri, de cativa mm latime.
Linguine cu creveti
Timp de pregatire
Timp de gatire
Timp total
Ingrediente
- ½ pachet de paste linguine
- 250 g de creveti
- 25 ml ulei de masline
- 2 catei de usturoi
- 10-15 g usturoi pudra
- patrunjel verde
- sare si piper
Mod de preparare
- Fierbem pastele linguine in apa clocotita cu sare, conform indicatiilor de pe ambalaj. Dupa ce s-au fiert le trecem printr-un jet de apa rece sau adaugam o cana de apa rece in oala inainte de a le scurge.
- Incingem uleiul intr-o tigaie si prajim crevetii pe ambele parti, timp de cateva minute. Adaugam cateii de usturoi tocati marunt si cel pudra. Se da focul mic si se mai lasa cateva minute, timp in care, condimentam cu sare si piper.
- Adaugam pastele, amestecam cu grija si mai lasam pe foc cateva minute.
- Linguinele cu creveti se servesc cu patrunjel proaspat tocat deasupra sau cu parmezan ras, dupa preferintele fiecaruia.