Tiramisu cu fructe de padure – o reteta excelenta pentru un grup mare de prieteni, deoarece poate fi facuta intr-o cantitate suficienta pentru 8-12 persoane. Acest tiramisu a devenit unul dintre deserturile mele preferate, pentru ca imi plac la nebunie fructele de padure.
Tiramisu cu fructe de padure
Timp de pregatire
Timp total
Ingrediente
- 400 g piscoturi
- 5 oua
- 100 g zahar pudra
- 500 g mascarpone
- 5 linguri de zahar tos
- 1 kg fructe de padure (proaspete sau congelate)
- 900 gr compot visine fara samburi
- 2 linguri de whisky
Mod de preparare
- Pentru a realiza crema, separam albusurile de galbenusuri si le punem in doua castroane diferite.
- Albusurile le batem spuma cu putina sare si cu zaharul tos.
- Galbenusurile le amestecam cu mascarpone, doua linguri de whisky si zaharul pudra, pana cand devine o crema omogena.
- In aceasta crema punem albusurile batute spuma si amestecam pana ce se omogenizeaza, apoi o bagam pentru putin timp la frigider.
- Visinele din compot le putem amesteca cu fructele de padure si le lasam la scurs. Daca avem fructe congelate, le vom lasa sa se dezghete inainte sa ne apucam de prajitura.
- Pe o tava sau intr-un vas destul de incapator vom aseza piscoturile pe care le insiropam pe ambele parti in sucul din compot si cel pe care si-l vor lasa fructele. Le asezam unul langa altul fara a lasa spatii goale.
- Peste primul strat de piscoturi punem jumatate din crema de la frigider si peste aceasta mai mult de jumatate din fructe, apoi din nou un rand de piscoturi. Acest rand de piscoturi il veti pune in sens invers fata de primul rand, ca sa nu se darame in momentul in care o taiati.
- Repetam procedura, iar deasupra punem fructele ramase.
- Inainte de servire vom tine prajitura la frigider cel putin 2 ore.