Crema de ciocolata – un desert simplu, dar atat de delicios. Este foarte potrivit atunci cand vreti sa impresionati musafirii cu un desert la pahar. Inainte de a se servi crema de ciocolata, deasupra vom pune frisca, ciocolata rasa sau cacao. Buna de te lingi pe degete !
Crema de ciocolata
Timp de pregatire
Timp de gatire
Timp total
Ingrediente
- 140 g ciocolata amaruie
- 140 g zahar
- 300 ml apa
- 4 galbenusuri
- 400 g frisca
Mod de preparare
- Radem fin ciocolata amaruie.
- Apa cu zaharul si ciocolata le punem la foc intr-un vas pe baia de apa.
- Compozitia se bate cu telul pana se ingroasa, apoi o asezam intr-un vas cu apa rece si batem in continuare.
- In momentul in care amestecul nostru s-a racorit, adaugam treptat galbenusurile batute cu putina apa rece.
- Dupa ce compozitia s-a racit bine se amesteca cu jumatate din cantitatea de frisca.
- Compozitia o turnam in pahare cu picior care se aseaza intr-un vas, inconjurate cu ghiata marunta sau in frigider.
- Inainte de a se servi crema, deasupra se pune frisca, ciocolata rasa sau cacao.