Penne carbonara

Pene carbonara
Penne carbonara ornate cu rozmarin

 Penne carbonara – o reteta usoara pentru un preparat delicios pe care il puteti savura la o cina romantica alaturi de persoana iubita. Pastele se servesc calde, cu parmezan ras deasupra.

Penne carbonara
 
Timp de pregatire
Timp de gatire
Timp total
 
Ingrediente
  • 300 g paste penne
  • 250 g ciuperci
  • 250 g bacon
  • 250 g smantana pentru gatit
  • 1 ceapa
  • galbenus de ou
  • parmezan
  • ulei
  • sare si piper
Mod de preparare
  1. Fierbem pastele penne in apa cu sare, la foc mediu, conform instructiunilor de pe ambalaj. Puteti adauga si un strop de ulei, pentru a nu se lipi intre ele. Daca doriti niste paste "al dente", le veti lasa un pic mai putin la fiert fata de timpul scris pe ambalaj.
  2. Intre timp pregatim sosul. Intr-o tigaie incapatoare calim, cu putin ulei sau un cubulet de unt, ceapa tocata marunt, ciupercile taiata feliute si baconul taiat fasii. Nu le vom lasa prea mult, apoi adaugam smantana pentru gatit, galbenusurile de ou, in functie de cate portii facem, cate un galbenus la fiecare portie. Potrivim gustul cu sare si piper. Amestecam bine si dam de pe foc.
  3. Pastele fierte le scurgem de apa, le dam printr-un jet de apa rece si le adaugam peste sos.
  4. Punem pe foc, amestecam bine si lasam 2-3 minute, apoi sunt gata.
  5. Pastele penne carbonara se servesc calde, cu parmezan ras deasupra.
 

Check Also

Spaghete cu sunca si ciuperci

Spaghete cu sunca si ciuperci – la aceasta reteta putem adauga si 2-3 catei de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *