Salam de biscuiti cu rahat – Desertul meu favorit inca din copilarie. Pe vremea aceea mama il prepara fara nuca, insa cred ca aceasta ii da un gust mai special. Dupa ce se taie, se poate acoperi cu putin zahar pudra, in cazul in care doriti sa aiba un aspect mai frumos.
Salam de biscuiti cu rahat
Timp de pregatire
Timp de gatire
Timp total
Ingrediente
- 500 g biscuiti
- 250 g rahat
- 150 g miez de nuca
- 200 g zahar
- un pachet de unt
- doua linguri cu cacao
- 100 g apa
- doua plicuri zahar vanilat
- coaja rasa de lamaie
Mod de preparare
- Biscuitii se sfarama in bucat mai mici si se pregateste siropul.
- Se ia o cratita si se pun la fiert apa cu zaharul la foc domol, ca sa se lege, dupa care se adauga untul si cacaoa.
- Dupa ce se leaga bine, se pun si celelalte ingrediente: rahatul taiat marunt, biscuitii sfaramati, miezul de nuca, zaharul vanilat si coaja rasa de lamaie.
- Se omogenizeaza totul, se ia de pe foc si se pune compozitia pe un celofan si se ruleaza, dandu-i-se forma de salam.
- Se da la frigider pentru cateva ore, dupa care se poate servi taiat felii.