Tort cu crema de zahar ars

Tort cu crema de zahar ars
Tort cu crema de zahar ars

Tort cu crema de zahar ars – Incercati aceasta reteta si nu veti regreta. Recunosc ca este prima oara cand fac acest tort si mi-a placut la nebunie. Recomand cu drag, chiar si incepatorilor in bucatarie. Se poate imbraca in frisca sau decora cu fulgi de ciocolata. Se serveste rece, iar alaturi puteti pune si o cupa de inghetata.

Tort cu crema de zahar ars
 
Timp de pregatire
Timp de gatire
Timp total
 
Ingrediente
  • 1 cana zahar tos
  • 10 linguri zahar pudra
  • 10 linguri ulei
  • 10 linguri apa fiarta
  • 1½ cana faina
  • 14 oua
  • 1 l lapte
  • 1 plic zahar vanilat
  • esenta de rom
  • un praf de sare
  • fulgi de ciocolata
Mod de preparare
  1. Intr-o cratita, care sa fie de dimeniunea pe care o doriti pentru tort, se topeste o cana de zahar tos. Atentie sa nu se arda, ci doar trebuie sa devina maronie. Dupa ce s-a topit zaharul se ia de pe foc si se repartizeaza prin prelingere pe toata suprafata cratitei, inclusiv pe pereti. Se da cratita la rece (nu va speriati, zaharul va incepe sa trosneasca).
  2. Intr-un bol se bat 7 oua cu un litru de lapte, un pliculet de zahar vanilat si putina esenta de rom.
  3. Celelalte 7 oua se vor separa albusuri de galbenusuri. Albusurile se vor bate spuma cu un praf de sare. Galbenusurile se freaca cu 10 linguri de zahar, 10 linguri de ulei, 10 linguri de apa fiarta si o cana si jumatate de faina. Toate se adauga treptat, apoi la sfarsit se pune si spuma de albusuri, amestecand usor cu o lingurasau spatula, de jos in sus.
  4. Se toarna peste zaharul ars prima compozitie cu lapte, apoi a doua compozitie realizata.
  5. Se aseaza intr-o alta cratita mai mare, in care am pus apa si se introduce la cuptor, pentru aproximativ 30-45 de minute, la foc mediu. Se verifica blatul cu o scobitoare, pana ce nu se lipeste nimic pe ea.
  6. Se scoate cratita din cuptor si se pune peste ea farfuria in care dorim sa punem tortul. Se intoarce invers si se lasa asa, fara sa se ridice, cam 30 de minute, pentru a se insiropa blatul.
  7. Dupa ce se indeparteaza cratita, se decoreaza cu fulgi de ciocolata si se da la rece.

Check Also

Biscotti cu migdale

Biscotti cu migdale – un desert itelienes deosebit si foarte gustos. Fisticul il puteti praji …

One comment

  1. in crema se pune si zahar nu doar zahar vanilat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *