Crap la tava in sos de vin

Crap la tava in sos de vin - se poate servi cu garnitura de cartofi natur
Crap la tava in sos de vin – se poate servi cu garnitura de cartofi natur

Crap la tava in sos de vin – se poate servi cu lamaie si cu o garnitura de cartofi natur sau cu mamaliguta calda. Este delicios si ideal pentru iubitorii de peste.

Crap la tava in sos de vin
 
Timp de pregatire
Timp de gatire
Timp total
 
Ingrediente
  • 1 kg crap
  • 50 ml ulei
  • 400 ml vin alb demidulce
  • 4 catei de usturoi
  • 1 ceapa
  • 2 lamai
  • foi de dafin
  • patrunjel
  • sare
  • piper
Mod de preparare
  1. Curatam pestele, il spalam bine in cateva ape si apoi il crestam de cateva ori pe ambele parti.
  2. In crestaturi il dam cu sare, piper si introducem cate o foaie de dafin.
  3. Ungem pestele cu ulei si il acoperim cu felii de lamaie. Il vom pune la frigider aproximativ o ora.
  4. In acest timp, taiem ceapa rondele si usturoiul marunt. Pestele il vom pune in tava si, inainte de a-l baga la cuptor, punem peste acesta ceapa si usturoiul.
  5. Adaugam vinul amestecat cu putina apa si sare, apoi il bagam in cuptorl preincalzit. Il vom lasa aproximativ 60 de minute.
  6. Din cand in cand mai stropim pestele cu sosul din tava.
  7. In momentul in care acesta s-a rumenit il vom scoate din cuptor.
  8. Se poate servi cu o garnitura de cartofi sau cu mamaliguta calda si il putem ornea cu felii de lamaie si frunze de patrunjel.
 

Check Also

Macrou la cuptor

Macrou la cuptor – un peste delicios indiferent de cum este gatit, insa, la cuptor, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *