Briose cu fulgi de ciocolata – o reteta simpla si rapida pentru un deliciu cunoscut si sub denumirea de „muffins”. Merg de minune la cafea sau ceai.
Briose cu fulgi de ciocolata
Timp de pregatire
Timp de gatire
Timp total
Ingrediente
- 250 g faina
- 150 g zahar pudra
- 100 ml ulei
- 100 ml lapte
- 2 oua
- 1 plic zahar vanilat
- ½ plic praf de copt
- 50 g fulgi de ciocolata
Mod de preparare
- Intr-un bol punem faina, zaharul pudra, pliculetul de zahar vanilat si praful de copt. Adaugam ouale, uleiul si laptele. Batem bine cu telul sau cu mixerul, pana ce compozitia se omogenizeaza si obtinem un aluat moale.
- Adaugam jumatate din fulgii de ciocolata si amestecam cu grija, cu ajutorul unei linguri.
- Punem hartia speciala pentru briose in fiecare forma si turnam compozitie pana la jumatatea acesteia. Deasupra presaram restul fulgilor de ciocolata.
- Introducem briosele in cuptorul preincalzit si le coacem aproximativ 20-30 de minute la foc mediu.
- Le scoatem din cuptor si din forme, le lasam la racit, apoi le putem servi.