Tort cu fructe si crema de cacao

Tort cu crema de cacao, nici prea dulce, dar nici amara, perfect pentru aniversarile micutilor vostri
Tort cu fructe si crema de cacao ornat cu portocale si kiwi

Tort cu fructe si crema de cacao –  blatul pufos, crema de cacao, frisca si fructele fac ca acest tort sa fie un deliciu. Puteti pune ce fructe doriti, eu am pus banana, portocala si kiwi, fructe care ii dau o savoare racoritoare.

Tort cu fructe si crema de cacao
 
Timp de pregatire
Timp de gatire
Timp total
 
Ingrediente
  • BLAT
  • 5 oua
  • o cana de faina
  • o cana de zahar
  • 5 linguri de ulei
  • un pliculet de praf de copt
  • un pliculet de zahar vanilat
  • CREMA
  • 4 oua
  • 250 g de margarina
  • 10 linguri de zahar
  • 3 plicuri de frisca
  • 400 ml lapte
  • 75 g cacao
  • 2 banane
  • o portocala
  • 2 kiwi
  • SIROP
  • o cana de apa
  • 5 linguri de zahar
  • esenta de rom
Mod de preparare
  1. Pentru blat, separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le amestecam cu uleiul. Albusurile le batem spuma cu zaharul si zaharul vanilat, apoi treptat adaugam si galbenusurile. Luam un tel sau o lingura de lemn si incorporam cu grija faina amestecata cu praful de copt. Compozitia o turnam intr-o tava pentru tort tapetata cu hartie de copt sau unsa cu unt si tapetata cu faina. O dam la cuptor la foc potrivit pentru 40 de minute.
  2. Pentru crema, punem ouale batute cu 4 linguri de zahar pe foc si amestecam in continuu pana se va transforma intr-o crema groasa (zaharul se topeste si ouale nu mai sunt crude). Separat amestecam bine margarina cu zaharul si pudra de cacao, la care adaugam ouale, dupa ce s-au mai racit. Amestecam bine cu mixerul. Se mai poate adauga zahar sau cacao, depinde cum doriti crema, mai dulce sau mai amaruie. O punem in frigider.
  3. Preparam si frisca cu 400 ml lapte (punem o cantitate mai mica decat cea mentionata pe plic). Daca iese prea moale, poatem adauga un pliculet de intaritor de frisca.
  4. Pentru sirop punem pe foc apa cu 4 linguri de zahar si separat o lingura de zahar la caramelizat. Cand s-a topit zaharul si apa este fierbinte, turnam zaharul caramelizat si mai amestecam putin pe foc. Cand se raceste adaugam esenta de rom.
  5. Curatam fructele si le taiem, dupa preferinte. Bananele nu le vom folosi la ornat, ci doar in interiorul tortului, deci vom avea cate o banana pe felie.
  6. Taiem blatul in trei. Insiropam fiecare felie si peste cea de jos intindem un rand de crema, un rand de frisca si peste punem fructele taiate. La a doua felie se procedeaza la fel, dupa care punem si ultima felie. Amestecam crema ramasa cu frisca si cu asta imbracam tortul la final si ornam cu portocale si kiwi.
 

Check Also

Biscotti cu migdale

Biscotti cu migdale – un desert itelienes deosebit si foarte gustos. Fisticul il puteti praji …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *