Strudel cu mere

Strudel cu mere
Strudel cu mere presarat cu zahar pudra

Strudel cu mere – un desert gustos care poate fi savurat la micul dejun alaturi de cafeluta. Pentru cei ce il doresc mai dulce, il pot servi presarat cu zahar pudra.

Strudel cu mere
 
Timp de pregatire
Timp de gatire
Timp total
 
Ingrediente
  • Aluat (se poate cumpara din comert ½ kg necesar):
  • 350g faina
  • 1 ou sau albus
  • o lingurita de ulei
  • o lingurita de otet
  • apa calduta
  • sare
  • Umplutura:
  • 1 kg de mere
  • 100 g zahar
  • un paharel de rom
  • 50 g stafide
  • 50 g nuci
  • pesmet
  • unt
Mod de preparare
  1. Aluat: Se amesteca faina cu uleiul, otetul, apa calduta si oul batut in prealabil cu sare. Se lucreaza bine de tot, cu mana, pana cand acesta incepe sa se desprinda de marginea vasului.
  2. Se pune pe o planseta (sau pe masa), se presara din cand in cand cu faina si se bate aluatul de planseta pana ce devine lucios si face basici.
  3. Aluatul se strange minge, se unge cu ulei sau cu apa. Se aseaza intr-o cratita, se pune intr-un loc cald si se lasa astfel 30 de minute.
  4. Aluatul se intinde pana devine subtire ca o coala de hartie.
  5. Foaia intinsa se stropeste cu unt topit si se presara cu pesmet.
  6. Umplutura: Merele, curatate si date pe razatoare cu gauri mari, se amesteca cu zaharul, romul, stafidele spalate si nucile taiate marunt.
  7. Umplutura se asterne pe jumatate din foaie si se rasuceste strudelul din partea umpluta.
  8. Se aseaza in tava unsa cu unt si se unge deasupra tot cu unt.
  9. Se coace aproximativ 40 de minute la temperatura de 180 de grade.
  10. Dupa ce se raceste, se serveste presarat cu zahar pudra.
 

Check Also

Biscotti cu migdale

Biscotti cu migdale – un desert itelienes deosebit si foarte gustos. Fisticul il puteti praji …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *