Tarta cu mere – o reteta simpla pentru un desert delicios. Daca doriti, in crema de lapte, puteti adauga si putina scortisoara. Pentru cei ce o doresc mai dulce, se serveste cu zahar pudra.
Tarta cu mere
Timp de pregatire
Timp de gatire
Timp total
Ingrediente
- Aluat:
- 250 gr. faina
- 100 gr. unt
- 30 gr. zahar
- 1 ou
- sare
- Umplutura:
- 3 mere mari
- 1 ou si 1 galbenus
- 2 linguri faina
- 3 linguri zahar
- 250 ml. lapte
- 1 plic zahar vanilat
- coaja rasa de lamaie
Mod de preparare
- Intr-un castron vom pune faina, oul, untul si un praf de sare. Untul il vom scoate din timp din frigider, cam cu o jumatate de ora inainte sa il folosim. Incepem sa amestecam, cu mana, pana obtinem o coca destul de tare, pe care o punem la frigider pentru 30 de minute.
- Intre timp vom face crema. Frecam oul si galbenusul impreuna cu zaharul, cu ajutorul mixerului, pana obtinem o crema. Apoi adaugam faina, coaja rasa de lamaie si un plic de zahar vanilat. La sfarsit adaugam treptat laptele.
- Vom curata de coaja merele si le vom taia feliute subtiri.
- Luam o forma pentru tarta de 24-26 cm, o ungem cu unt si o tapetam cu faina. In ea vom intinde bine coca, pe care am scos-o din frigider, pe toata suprafara tavii, inclusiv pe marginea acesteia. Peste coca vom aseza feliile de mere. Deasupra turnam crema si presaram putin zahar.
- Tava o bagam in cuptorul preincalzit timp de 40-45 de minute, la foc mediu, 180 de grade.
- Cand scoatem tarta din cuptor putem presara deasupra zahar pudra.