Tarta cu mere

Tarta cu mere si zahar pudra
Tarta cu mere si zahar pudra

Tarta cu mere – o reteta simpla pentru un desert delicios. Daca doriti, in crema de lapte, puteti adauga si putina scortisoara. Pentru cei ce o doresc mai dulce, se serveste cu zahar pudra.

Tarta cu mere
 
Timp de pregatire
Timp de gatire
Timp total
 
Ingrediente
  • Aluat:
  • 250 gr. faina
  • 100 gr. unt
  • 30 gr. zahar
  • 1 ou
  • sare
  • Umplutura:
  • 3 mere mari
  • 1 ou si 1 galbenus
  • 2 linguri faina
  • 3 linguri zahar
  • 250 ml. lapte
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja rasa de lamaie
Mod de preparare
  1. Intr-un castron vom pune faina, oul, untul si un praf de sare. Untul il vom scoate din timp din frigider, cam cu o jumatate de ora inainte sa il folosim. Incepem sa amestecam, cu mana, pana obtinem o coca destul de tare, pe care o punem la frigider pentru 30 de minute.
  2. Intre timp vom face crema. Frecam oul si galbenusul impreuna cu zaharul, cu ajutorul mixerului, pana obtinem o crema. Apoi adaugam faina, coaja rasa de lamaie si un plic de zahar vanilat. La sfarsit adaugam treptat laptele.
  3. Vom curata de coaja merele si le vom taia feliute subtiri.
  4. Luam o forma pentru tarta de 24-26 cm, o ungem cu unt si o tapetam cu faina. In ea vom intinde bine coca, pe care am scos-o din frigider, pe toata suprafara tavii, inclusiv pe marginea acesteia. Peste coca vom aseza feliile de mere. Deasupra turnam crema si presaram putin zahar.
  5. Tava o bagam in cuptorul preincalzit timp de 40-45 de minute, la foc mediu, 180 de grade.
  6. Cand scoatem tarta din cuptor putem presara deasupra zahar pudra.
 

Check Also

Biscotti cu migdale

Biscotti cu migdale – un desert itelienes deosebit si foarte gustos. Fisticul il puteti praji …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *