Tarta cu crema de lamaie – o reteta usoara pentru un desert racoros si foarte gustos. Puteti orna tarta cu zahar pudra sau feliute de lamaie, fasii din coaja de lamaie si menta proaspata.
Tarta cu crema de lamaie
Timp de pregatire
Timp de gatire
Timp total
Ingrediente
- Blat:
- 2 galbenusuri
- 125 g unt
- 100 g zahar
- 250 g faina
- un praf de sare
- Crema:
- 2 oua
- 4 galbenusuri
- 200 ml smantana pentru frisca
- 200 g zahar pudra
- 2 lamai
Mod de preparare
- Intr-un vas, frecam untul cu zaharul, cu ajutorul unui mixer, pana ce se face o spuma. Adaugam 2 galbenusuri, un praf de sare si faina, pana ce obtinem un aluat. Introducem aluatul obtinut in frigider, timp de aproximativ 30 de minute.
- Scoatem aluatul de la rece si pastram o parte, sa facem fasiile de deasupra tartei. Restul il intindem intr-o foaie subtine si rotunda. Fixam aluatul pe fundul unei forme de tarta, pe care am uns-o cu putin unt si am tapetat-o cu faina. Introducem aluatul in cuptorul preincalzit, pentru aproximativ 15 minute la foc mediu.
- Intre timp pregatim crema. Intr-un bol punem 2 oua, 4 galbenusuri si le frecam cu zaharul pudra, apoi adaugam smantana si zeama de la doua lamai. Fracam bine, pana ce obtinem o crema omogena.
- Scoatem blatul din cuptor si turnam crema. Deasupra vom face niste fasii din aluatul pastrat si le asezam deasupra tartei, sub forma de zabrele.
- Introducem tarta in cuptor pentru inca 30-40 de minute la foc mai mic, 140 de grade.
- Dupa ce o scoatem din cuptor, o lasam sa se raceasca, apoi o ornam dupa bunul plac: cu zahar pudra sau cu feliute de lamaie si menta proaspata.