Prajitura Kati

Prajitura Kati
Prajitura Kati

Prajitura Kati – o prajitura deosebita realizata din cinci straturi delicioase: blat pufos, crema de cacao cu gem de caise, din nou blat, apoi spuma de albus de ou si ciocolata rasa.

Prajitura Kati
 
Timp de pregatire
Timp de gatire
Timp total
 
Ingrediente
  • Foi:
  • 500 g faina
  • 150 g zahar
  • 150 g untura sau 250 g margarina
  • 3 galbenusuri
  • 1½ plic praf de copt
  • putin lapte
  • Crema:
  • o foaie de prajitura
  • 2 linguri gem de caise
  • 2 linguri cacao
  • 150 g zahar
  • 100 g unt
  • 1 plic zahar vanilat sau esenta de vanilie
  • putin lapte
  • esenta de rom
  • Spuma:
  • 3 albusuri
  • 150 g zahar pudra
  • 1 lingurita de otet
  • 100 g ciocolata menaj
Mod de preparare
  1. Punem toate ingredientele pentru foi intr-un bol, amestecam si framantam pana obtinem un aluat. Impartim aluatul in trei parti egale. Coacem foile, pe rand, pe fundul tavii de la aragaz, tapetata cu hartie de copt, la foc mediu timp de aproximativ 10 minute.
  2. Pentru crema se zdrobeste, cu furculita, o foaie de prajitura (o alegem pe cea mai urata) in putin lapte si un pliculet de zahar vanilat sau esenta de vanilie. Laptele trebuie sa fie suficient, astfel incat sa se imbibe bine foaia si sa se sfarame usor, sa o putem amesteca cu lingura. Sa avem grija sa nu punem prea mult lapte, pentru ca va iesi crema prea moale. Amestecam doua linguri de cacao cu doua linguri de gem de caise, 150 g de zahar, 100 g unt si esenta de rom, dupa care adaugam foaia zdrobita si amestecam. Aceasta crema o intindem intre cele doua foi.
  3. Ca sa obtinem spuma vom bate bine albusurile de ou cu zaharul pudra si putin otet, la bain marie. Aceasta spuma o intindem pe toata suprafata foii de prajitura.
  4. Deasupra radem ciocolata menaj.
  5. Prajitura Kati se patreaza la rece si se serveste dupa cateva ore sau a doua zi.
 

4.3 (85%) 4 votes

Check Also

Biscotti cu migdale

Biscotti cu migdale

Biscotti cu migdale – un desert itelienes deosebit si foarte gustos. Fisticul il puteti praji …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *