Briose martisor

Briose martisor cu crema de vanilie si martipan
Briose martisor cu crema de vanilie si martipan

Briose martisor – un inceput de primavara dulce si plin de savoare. Puteti surprinde doamnele cu un martisor deosebit, nu foarte greu de realizat. In locul afinelor puteti pune bucatele de ciocolata, alune, stafide sau coaja de portocala.

Briose martisor
 
Timp de pregatire
Timp de gatire
Timp total
 
Ingrediente
  • 4 oua
  • 5 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • ⅓ pachet de unt
  • 1 plic praf de copt
  • afine (proaspete sau congalate)
  • 1 plic crema pentru prajituri
  • 250 ml lapte
  • 3 linguri zahar pudra
  • 1 pachet martipan
  • colorant alimetar rosu
  • cirese confiate
  • un praf de sare
Mod de preparare
  1. Separam albusurile de galbenusuri.
  2. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, apoi adaugam 5 linguri de zahar.
  3. Scoatem untul din frigider si dupa ce a ajuns la temperatura camerei, il taiem cubulete si il punem peste galbenusuri. Le frecam bine cu mixerul, pana obtinem o compozitie cremoasa.
  4. Cu o spatula vom amesteca galbenusurile cu spuma de albusuri.
  5. Intr-un bol vom amesteca 4 linguri de faina, cu o lingura de cacao si un pliculet de praf de copt. Le amestecam bine, apoi le incorporam in compozitia realizata din oua. Vom amesteca usor de jos in sus, cu grija, sa nu se lase albusul.
  6. Pregatim formele de copt, in care punem hartiutele, daca avem, daca nu, vom pune fara.
  7. Turnam uiform in fiecare forma, dar nu pline, caci se vor umfla si vor da pe afara. Ne vor iesi 12 briose.
  8. Deasupra vom pune afinele.
  9. Bagam tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade si le lasam aproximativ 25 de minute. Vom face testul scobitorii, sa vedem daca sunt coapte.
  10. Dupa ce s-au copt, le scoatem din forme si le lasam sa se raceasca un pic.
  11. Intre timp facem crema. Conform indicatiilor de pe pachet, eu am folosit 250 ml de lapte si 3 linguri de zahar pudra, pe care le-am batut cu praful din plic si am obtinut o crema de vanilie.
  12. Pentru a face snuruletul, vom impartii pachetul de martipan in 2 parti egale. una dintre jumatati o vom framanta cu putin colorant alimetar rosu (conform indicatiilor de pe tub si de gramajele folosite). Vom face 2 snururi unul simplu si unul colorat si le vom impleti. Acesta il vom rula pe marginile briosei, iar in mijloc vom sprita crema.
  13. In varful cremei vom aseza cate o cireasa confiata.
 

5 (100%) 1 vote

Check Also

Briose cu visine

Briose cu visine

Briose cu visine – cunoscute si sub denumirea de muffins, acestea sunt foarte gustoase si …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *