Iepure la cuptor – o carne frageda, delicioasa si sanatoasa. Pentru o prezentare deosebita, asezati iepurele intreg pe un platou, pe care il puteti orna cu masline, patrunjel verde, lamaie si putin gref rosu, pentru culoare.
Iepure la cuptor
Timp de pregatire
Timp de gatire
Timp total
Ingrediente
- 1 iepure
- 2 cepe
- 1-2 lamai
- 5-6 catei de usturoi
- 200 ml vin alb
- 20 g unt
- ulei
- foi de dafin
- piper boabe
- piper macinat
- sare
Mod de preparare
- Spalam bine iepurele si il curatam de pielite. Il condimentam cu sare, piper macinat si il asezam intr-un vas, cat sa incapa. Peste el vom pune 2 cepe taiate feliute, zerama de la o lamaie, cateva foi de dafin si o lamaie taiata feliute. Il lasam la marinat, la rece, cateva ore, daca se poate chiar si peste noapte.
- Il scoatem din marinata si il curatam bine de cele ce am pus pe el. Il ungem cu ulei, il impanam bine, din loc in loc, cu usturoi taiat feliute si il asezam intr-o tava pentru cuptor, pe care am uns-o cu putin unt. Peste el punem cateva frunze de dafin, boabe de piper, un pahar generos de vin alb si unul de apa.
- Acoperim tava cu folie de aluminiu si o introducem in cuptorul preincalzit, la foc mediu.
- Din cand in cand il mai stropim cu zeama din tava si dupa aproximativ 30 de minute, cand este carnea facuta, vom da jos folia de aliminu.
- Il lasam sa se rumeneasca bine, il intoarcem pe ambele parti, il stropim cu zeama ramasa si il scoatem din cuptor cand este gata de savurat.
la un cuptor electric..la cate grade se pune?!