Prajitura Semiluna

Prajitura semiluna
Prajitura semiluna

Prajitura Semiluna – un desert simplu si gustos… ideal pentru iubitorii de nuca, practic il putem numi si pandispan cu nuca. Pentru un gust deosebit prajim nuca, la cuptor, timp de 5-10 minute.

Prajitura Semiluna
 
Timp de pregatire
Timp de gatire
Timp total
 
Ingrediente
  • 5 oua
  • 1 cana zahar tos
  • 1 cana ulei
  • 2 cani facina
  • ½ lingurita amoniac
  • 2 lingurite otet sau zeama de lamaie
  • 100 nuci
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lamaie
  • zahar pudra
Mod de preparare
  1. Ouale se sparg intr-un vas si se bat bine impreuna cu zaharul, adaugat treptat. Apoi se pune uleiul, tot treptat, si amoniacul stins cu doua lingurite de otet sau zeama de lamaie.
  2. Se adauga un plic de zahar vanilat si coaja rasa de la o lamaie.
  3. Se incorporeaza faina, pana ce se obtine o compozitie omogena, asemanatoare cu cea de chec.
  4. Se toarna compozitia intr-o tava unsa cu unt sau tapetata cu hartie de copt.
  5. Deasupra se presara nuca macinata sau tocata marunt, apoi se introduce tava in cuptorul preincalzit, la foc potrivit.
  6. Se lasa aproximativ 30-40 de minute, se face testul cu scobitoarea. Cand este coapta, se scoate din cuptor si se lasa la racit.
  7. Se taie cu un pahar in forma de semiluna si se pudreaza cu zahar pudra.
 

4 (80%) 2 votes

Check Also

Briose cu visine

Briose cu visine

Briose cu visine – cunoscute si sub denumirea de muffins, acestea sunt foarte gustoase si …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *