Prajitura Semiluna – un desert simplu si gustos… ideal pentru iubitorii de nuca, practic il putem numi si pandispan cu nuca. Pentru un gust deosebit prajim nuca, la cuptor, timp de 5-10 minute.
Prajitura Semiluna
Timp de pregatire
Timp de gatire
Timp total
Ingrediente
- 5 oua
- 1 cana zahar tos
- 1 cana ulei
- 2 cani facina
- ½ lingurita amoniac
- 2 lingurite otet sau zeama de lamaie
- 100 nuci
- 1 plic zahar vanilat
- 1 lamaie
- zahar pudra
Mod de preparare
- Ouale se sparg intr-un vas si se bat bine impreuna cu zaharul, adaugat treptat. Apoi se pune uleiul, tot treptat, si amoniacul stins cu doua lingurite de otet sau zeama de lamaie.
- Se adauga un plic de zahar vanilat si coaja rasa de la o lamaie.
- Se incorporeaza faina, pana ce se obtine o compozitie omogena, asemanatoare cu cea de chec.
- Se toarna compozitia intr-o tava unsa cu unt sau tapetata cu hartie de copt.
- Deasupra se presara nuca macinata sau tocata marunt, apoi se introduce tava in cuptorul preincalzit, la foc potrivit.
- Se lasa aproximativ 30-40 de minute, se face testul cu scobitoarea. Cand este coapta, se scoate din cuptor si se lasa la racit.
- Se taie cu un pahar in forma de semiluna si se pudreaza cu zahar pudra.