
Placinta cu branza – este una dintre preferatele mele, deoarece imi place branza la nebunie. Este usor de facut, iar daca nu aveti timp sa preparati si foile de placinta, le puteti cumpara de-a gata.
Placinta cu branza
Timp de pregatire
Timp de gatire
Timp total
Ingrediente
- - pentru foi:
- 500 g faina
- 5 linguri de ulei
- 25 g drojdie proaspata (1 cub)
- apa calda
- sare
- - pentru umplutura:
- 500 g branza de vaci dulce
- 250 g telemea
- 125 g iaurt
- 250 ml lapte
- 5 oua
- 1 galbenus de ou
- coaja rasa de lamaie
- 1 plic zahar vanilat
- susan/mac
Mod de preparare
- Luam un castron mare in care sa facem coca pentru foile de placinta. Adaugam faina, uleiul, cubul de drojdie si un varf de cutit de sare. Incepem sa framantam, adaugand treptat apa calda pana obtinem o coca. O acoperim si o lasam aproximativ 30 minute sa creasca. Este bine sa o tinem la caldura.
- Cu ajutorul unui facalet intindem foile, cat de subtiri putem. Inainte sa le umplem le vom unge cu ulei.
- Pentru umplutura, avem nevoie de un vas in care punem branza, iaurtul, ouale si laptele. Le amestecam bine si adaugam coaja rasa de lamaie si zahar vanilat.
- Cu aceasta compozitie umplem foile, le rulam la ambele capete. Le punem in tava pe care am tapetat-o cu hartie de copt. Deasupra le ungem cu ulei si cu galbenus de ou. Putem sa aruncam si cateva seminte de susan sau mac.
- Dam tava la cuptor pentru aproximativ 30-40 de minute la 180 de grade. O scoatem din cuptor dupa ce s-a rumenit un pic deasupra.