Strudel cu visine

Strudel cu visine
Strudelul cu visine se poate orna cu putin zahar pudra
Strudel cu visine
 
Timp de pregatire
Timp de gatire
Timp total
 
Recipe type: Desert
Ingrediente
  • Aluat (se poate cumpara din comert ½ kg necesar):
  • 350g faina
  • 1 ou sau albus
  • o lingurita de ulei
  • o lingurita de otet
  • apa calduta
  • sare
  • Umplutura:
  • 500 g visine fara samburi
  • 50 g zahar
  • 50 g nuci (optional)
  • 30 g unt
  • pesmet
Mod de preparare
  1. Aluat:
  2. Se amesteca faina cu uleiul, otetul, apa calduta si oul batut in prealabil cu sare. Se lucreaza bine de tot, cu mana, pana cand acesta incepe sa se desprinda de marginea vasului.
  3. Se pune pe o planseta (sau pe masa), se presara din cand in cand cu faina si se bate aluatul de planseta pan ace devine lucios si face basici
  4. Aluatul se strange minge, se unge cu ulei sau cu apa. Se aseaza intr-o cratita, se pune intr-un loc cald si se lasa astfel 30 de minute
  5. Aluatul se intinde pana devine subtire ca o coala de hartie
  6. Foaia intinsa se stropeste cu unt topitsi se presara cu pesmet
  7. Umplutura:
  8. Se imprastie visinele fara samburi (iarna visine conservate pentru prajituri) pe foaiea intinsa.
  9. Se presara cu zaharul amestecat in prealabil cu nucile taiate subtiri.
  10. Se rasuceste strudelul din partea umpluta
  11. Se aseaza in tava unsa cu unt si se unge deasupra cu unt
  12. Se coace aproximativ 40 de minute la temperatura de 180 de grade
 

Check Also

Biscotti cu migdale

Biscotti cu migdale – un desert itelienes deosebit si foarte gustos. Fisticul il puteti praji …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *