Orez cu lapte – Dulcele copilariei, simplu de facut si foarte gustos. Laptele il vom pune in functie de cat de zemos vrem sa fie orezul, mie sincer imi place mai gros. Atentie mare trebuie sa avem la orez, deoarece acesta, dupa ce se fierbe, isi va dubla volumul. Il putem servi ca desert, la micul dejun, cald sau rece cu scortisoara deasupra sau cu diferite gemuri, sosuri.
Orez cu lapte
Timp de pregatire
Timp de gatire
Timp total
Ingrediente
- 1 pahar de orez
- 3 pahare de lapte
- ½ pahar de zahar
- 1 plic zahar vanilat
- scortisoara
- sare
Mod de preparare
- Spalam bine orezul si il alegem cu grija de impuritati.
- Intr-o oala sau intr-un tuci de aluminiu punem laptele la fier. In momentul in care acesta incepe sa fiarba adaugam orezul amestecand in continuu.
- Se lasa la fiert la foc mediu amestecand din cand in cand.
- Cand este aproape fiert se adauga zaharul, zaharul vanilat, putina sare si se amesteca in continuu sa nu se lipeasca.
- Dupa ce s-a fiert se da de pe foc si se toarna in boluri.
- Orezul cu lapte se serveste cald sau rece cu scortisoara deasupra sau cu diferite gemuri, sosuri.