Cornulete cu rahat – mici, delicioase si foarte bune in perioadele de post. Acestea pot fi pastrate intr-o cutiuta pentru prajiturele si sunt ideale atunci cand aveti musafiri sau cand primiti colindatori.
Cornulete cu rahat
Timp de pregatire
Timp de gatire
Timp total
Ingrediente
- 250 g margarina pentru aluaturi
- 400 g faina
- 5 linguri apa calda
- 1 pliculet zahar vanilat
- 1 lamaie
- un praf de sare
- rahat
- zahar pudra
Mod de preparare
- Margarina se scoate din timp de la frigider si se lasa la temperatura camerei, pana ce se inmoaie.
- Se pune intr-un vas si peste ea se adauga cele 5 linguri de apa calda. Se amesteca bine, apoi se adauga 3 linguri de zeama de lamaie si se amesteca iar.
- Se adauga un praf de sare si jumatate din faina, pe care o cernem inainte. Se amesteca bine cu o lingura de lemn.
- Se adauga restul de faina, un pliculet de zahar vanilat si coaja rasa de lamaie. Se framanta aluatul cu mana, pana ce acesta devine elastic. Se introduce aluatul la frigider timp de aproximativ 3 ore.
- Dupa ce a trecut timpul necesar, se scoate aluatul si se imparte in 6-8 parti mai mici. Fiecare parte se intinde cu facaletul si se taie cu un cutit, cu lama subtire, in triunghiuri.
- Se taie rahatul in bucatele mai mici si se aseaza cate una la baza triunghiului, apoi se ruleaza aluatul in jurul acestuia.
- Cornuletele se aseaza pe tava de la cuptor, tapeta cu hartie de copt. Se introduce tava in cuptorul preincalzit timp de aproximativ 15 minute, la foc mediu.
- Dupa ce se scot se tavalesc prin zahar pudra si se aseaza fumos pe un platou.