Fursecuri cu ciocolata – usor de facut si foarte gustoase, aceste prajiturele dulci cu ciocolata sunt perfecte de servit la ceai sau alaturi de o cafeluta.
Fursecuri cu ciocolata
Timp de pregatire
Timp de gatire
Timp total
Ingrediente
- 120 g unt
- 180 g faina
- 200 g zahar
- 1 ou
- 150 g bucatele sau fulgi de ciocolata
- ½ pliculet praf de copt
- 1 plic zahar vanilat
- un praf sare
Mod de preparare
- Intr-un bol frecam bine untul cu zaharul si un praf de sare. Apoi adaugam oul, zaharul vanilat si jumatate de pliculet de praf de copt. Amestecam bine, apoi incorporam faina pana ce obtinem un aluat omogen, nu foarte tare. La sfarsit vom pune bucatelele sau fulgii de ciocolata.
- Intr-o tava pe care o tapetam cu hartie de copt vom aseza fursecurile, cu ajutorul unei linguri, la o distanta suficienta una de alta, deoarece acestea se vor lasa la copt. Daca nu incap toate intr-o tava, coceti de mai multe ori, nu le inghesuiti.
- Tava o introducem in cuptorul preincalzit, la foc mediu, 170 de grade.
- Le lasam la copt aproximativ 20 de minute, apoi le scoatem pe un platou intins si le lasam la racit.