Inghetata de capsuni

Inghetata de capsuni
Inghetata de capsuni

 Inghetata de capsuni – desertul preferat al tuturor copiilor si nu numai. Inghetata o putem servi cu fructe proaspete sau cu diferite sosuri: ciocolata, vanilie, caramel etc.

Inghetata de capsuni
 
Timp de pregatire
Timp total
 
Ingrediente
  • 350 g capsuni
  • 300 ml lapte
  • 200 ml frisca lichida
  • 125 g zahar
  • ½ lamaie
Mod de preparare
  1. Curatam capsunile de codite si le spalam bine, le lasam sa se zvinte un pic pe un servetel de hartie. Le punem intr-un bol si peste ele stoarcem zeama de la o jumatate de lamaie.
  2. Adaugam zaharul, amestecam si apoi, cu ajutorul unui blender sau robot, mixam, la viteza mare, pana ce obtinem o pasta fina. Dupa ce adaugam laptele si frisca lichida, mai mixam 5-10 minute, pana ce se omogenizeaza compozitia.
  3. Turnam compozitia intr-un vas si o dam la congelator timp de 24 de ore.
  4. A doua zi scoatem inghetata din vas si o taiem in bucati mai mici. Mixam bucatile, pana ce obtinem o inghetata spumoasa.
  5. O introducem din nou in congelator cam 15-20 de minute, apoi o putem servi alaturi de capsuni proaspete sau diferite sosuri.
 

Check Also

Biscotti cu migdale

Biscotti cu migdale – un desert itelienes deosebit si foarte gustos. Fisticul il puteti praji …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *