Inghetata de capsuni – desertul preferat al tuturor copiilor si nu numai. Inghetata o putem servi cu fructe proaspete sau cu diferite sosuri: ciocolata, vanilie, caramel etc.
Inghetata de capsuni
Timp de pregatire
Timp total
Ingrediente
- 350 g capsuni
- 300 ml lapte
- 200 ml frisca lichida
- 125 g zahar
- ½ lamaie
Mod de preparare
- Curatam capsunile de codite si le spalam bine, le lasam sa se zvinte un pic pe un servetel de hartie. Le punem intr-un bol si peste ele stoarcem zeama de la o jumatate de lamaie.
- Adaugam zaharul, amestecam si apoi, cu ajutorul unui blender sau robot, mixam, la viteza mare, pana ce obtinem o pasta fina. Dupa ce adaugam laptele si frisca lichida, mai mixam 5-10 minute, pana ce se omogenizeaza compozitia.
- Turnam compozitia intr-un vas si o dam la congelator timp de 24 de ore.
- A doua zi scoatem inghetata din vas si o taiem in bucati mai mici. Mixam bucatile, pana ce obtinem o inghetata spumoasa.
- O introducem din nou in congelator cam 15-20 de minute, apoi o putem servi alaturi de capsuni proaspete sau diferite sosuri.