Strudel cu branza de vaci

Strudel cu branza de vaci
Pe strudelul cu branza de vaci se poate putin zahar pudra daca nu este suficient de dulce

 

Strudel cu branza de vaci
 
Ingrediente
Aluat (se poate cumpara din comert ½ kg necesar):
  • 350g faina
  • 1 ou sau albus
  • o lingurita de ulei
  • o lingurita de otet
  • apa calduta
  • sare

Umplutura:
  • nuci
  • zahar
  • pesmet
  • putin lapte
Mod de preparare
Aluat:
  1. Se amesteca faina cu uleiul, otetul, apa calduta si oul batut in prealabil cu sare. Se lucreaza bine de tot, cu mana, pana cand acesta incepe sa se desprinda de marginea vasului.
  2. Se pune pe o planseta (sau pe masa), se presara din cand in cand cu faina si se bate aluatul de planseta pan ace devine lucios si face basici
  3. Aluatul se strange minge, se unge cu ulei sau cu apa. Se aseaza intr-o cratita, se pune intr-un loc cald si se lasa astfel 30 de minute
  4. Aluatul se intinde pana devine subtire ca o coala de hartie
  5. Foaia intinsa se stropeste cu unt topitsi se presara cu pesmet
Umplutura:
  1. Nucile se piseaza, se amesteca cu zahar cu coaja rasa de lamiae si pesmet umezit cu putin lapte.
  2. Umplutura se asterne pe jumatate din foaie si se rasuceste strudelul din partea umpluta
  3. Se aseaza in tava si se unge strudelul deasupra cu unt
  4. Se coace aproximativ 35 de minute la temperatura de 180 de grade
  5. Peste strudel, dup ace s-a copt rumen si este inca fierbinte, se toarna sirop de zahar fierbinte si se mai lasa la cuptor 5 minute.
OBSERVATIE: Acest strudel se poate prepara economic sau imbunatatit, adaugand in umplutura bucatele de fructe din dulceata sau bucatele de rahat. In sirop se poate pune putina miere

Check Also

Biscotti cu migdale

Biscotti cu migdale – un desert itelienes deosebit si foarte gustos. Fisticul il puteti praji …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *