Fusilli cu sos de ardei – simplu si delicios. O reteta perfecta pentru vegetarieni sau cei ce tin post, in cazul in care pastele nu contin oua. Se servesc calde si, pentru cine doreste, cu parmezan ras presarat deasupra.
Fusilli cu sos de ardei
Timp de pregatire
Timp de gatire
Timp total
Ingrediente
- 400 g paste fusilli
- 2-3 ardei grasi galbeni sau rosii
- 2-3 catei de usturoi
- o ceapa
- o cana suc de rosii
- 2 linguri ulei de masline
- sare si piper
Mod de preparare
- Punem la fiert apa cu sare, pentru a fierbe pastele. In momentul in care aceasta incepe sa clocoteasca, adaugam pastele fusilli si le lasam la fiert conform indicatiilor de pe ambalaj.
- Intre timp pregatim sosul. Spalam ardeii grasi, ii curatam de seminte si ii taiem cubulete. Ceapa si usturoiul le curatam si le tocam marunt. Intr-o tigaie incingem putin ulei de masline si punem la calit ceapa, usturoiul si ardeii grasi. Calim legumele aproximativ 5 minute amestecand in continuu. Adaugam sucul de rosii si condimentam cu sare si piper dupa gust. Lasam la fiert pana ce scade putin sosul, apoi il dam de pe foc si il pasam cu ajutorul unui blender. Punem sosul din nou pe foc si mai lasam sa dea un clocot.
- Dupa ce s-au fiert pastele, le scurgem si le trecem printr-un jet de apa rece, ca sa nu se lipeasca intre ele.
- Amestecam pastele fusilli cu sosul de ardei realizat si le servim calde.