Lapte de pasare – Gustul dulce si aromat al cremei de vanilie combinat cu bulgarasii pufosi din albus de ou, fac din acest desert un deliciu, adorat in special de cei mici.
Lapte de pasare
Timp de pregatire
Timp de gatire
Timp total
Ingrediente
- 1 l lapte
- 200 g zahar
- 5 oua
- 1 lingura de faina
- 2 pliculete zahar vanilat
- un praf de sare
Mod de preparare
- Laptele il punem la fiert cu jumatate din cantitatea de zahar. Adaugam pliculetele de zahar vanilat si lasam la fiert amestecand din cand in cand.
- Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile cu restul de zahar si un praf de sare le batem cu mixerul pana obtinem o spuma tare.
- Cand laptele incepe sa fiarba, dam focul mic. Punem, cu ajutorul unei linguri, din albusul pe care l-am facut, cate un bulgaras in laptele clocotit. Il intoarcem pe ambele parti si ii fierbem cam 2 minute pe fiecare parte, apoi ii scoatem ii bolurile pregatite pentru servire.
- Dupa ce am terminat de facut bulgarasii dam laptele de-o parte si il lasam sa se raceasca 10-15 minute.
- Galbenusurile le frecam bine cu faina si adaugam putin din lapte, dupa ce s-a racit. Amestecam bine sa se omogenizeze si galbenusurile sa ajunga la temperatura laptelui.
- Punem din nou laptele la foc mic si turnam incet galbenusurile amestecand bine. Daca totusi compozitia noastra a facut cocoloase o putem strecura, apoi o punem din nou pe foc.
- Tinem compozitia la foc mic amestecand in continuu pana se ingroasa.
- Crema obtinuta se toarna in bolurile cu bulgarasi si se da la frigider.
- Laptele de pasare se serveste rece.