Salata de farfalle cu peste

Salata de farfalle cu peste
Salata de farfalle cu peste

 Salata de farfalle cu peste – o gustare delicioasa pe care o poti prepara destul de repede, pentru o masa lejera de pranz sau seara.

Salata de farfalle cu peste
 
Timp de pregatire
Timp de gatire
Timp total
 
Ingrediente
  • 200 g paste fainoase farfalle
  • 250 g mazare
  • 4 rosii
  • 250 g file de peste
  • 2 salate verzi
  • 1 lingura unt
  • 4 linguri ulei de masline
  • 2 linguri otet balsamico alb
  • 2 ramurele de tarhon
  • sare
  • piper
Mod de preparare
  1. Se pune la fiert o oala cu apa sarata. Pastele farfalle impreuna cu crengutele de tarhon se vor introduce in apa in momentul in care aceasta incepe sa fiarba. Se lasa pe foc conform indicatiilor de pe pachet, dar in asa fel incat acestea sa ramana "aldente". Se scot din apa, se tin sub jet de apa rece si se lasa sa se scurga bine.
  2. Mazarea se fierbe in apa de la paste, se scurge apoi si se lasa sa se raceasca.
  3. Tomatele se oparesc, se decojesc, se scot samburii si se taie bucatele. Se amesteca otetul cu uleiul de masline, se adauga sare si piper dupa gust. Apoi se adauga rosiile.
  4. Peste rosii se pun pastele farfalle si mazarea fierte.
  5. Se taie fileul de peste in fasii de aproximativ 1 cm, se condimenteaza cu sare si piper si se fierb in aburi circa 3 minute. Peste peste se poate pune si putin unt.
  6. Pe farfurii se aseaza frunze de salata verde, peste ea se pune salata de farfalle si se decoreaza cu fasiile de file de peste.
 

Check Also

Penne carbonara

 Penne carbonara – o reteta usoara pentru un preparat delicios pe care il puteti savura la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *