Fusilli cu piept de pui si sos de rosii

Paste fusilli cu piept de pui si sos de rosii ornate cu busuioc verde

Paste fusilli cu piept de pui si sos de rosii ornate cu busuioc verde

Fusilli cu piept de pui si sos de rosii – Fusilli sunt niste paste groase in forma de tirbuson. Cuvantul fusilli vine de la “Fuso”, care inseamna “tors”. Le servim calde, ornate cu verdeturi proaspete.

Fusilli cu piept de pui si sos de rosii
 
Timp de pregatire
Timp de gatire
Timp total
 
Ingrediente
  • 300 g paste fusilli
  • 1 piept de pui
  • 1 ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • 400 g rosii la conserva in suc
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • oregano
  • sare si piper
Mod de preparare
  1. Pastele fusilli le vom fierbe in apa cu sare, conform idicatiilor de pe pachet, apoi le scoatem si le lasam la scurs.
  2. Tocam marunt ceapa si usturoiul si le punem la calit intr-o tigaie in care am pus uleiul de masline. Amestecam continuu sa nu se arda.
  3. Dupa ce s-au calit un pic vom adauga pieptul de pui taiat cubulete. Il lasam sa se prajeasca pe ambele parti.
  4. Vom toca marunt rosiile si le vom pune peste carne. Dupa ce am pus rosiile, carnea trebuie sa fie acoperita in totalitate, daca este cazul mai adaugam putina apa.
  5. Vom lasa sa fiarba pana scade sosul si ajunge la consistenta dorita.
  6. Condimentam cu sare si piper si adaugam oregano, dupa gustul fiecaruia.
  7. Sosul cu pui se amesteca cu pastele fierte si se servesc calde.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>