Briose cu afine – cunoscute si sub denumirea de muffins, aceste mini prajiturele sunt un deliciu la orice ora a zilei. Merg de minune la cafea sau ceai si pot fi decorate cu zahar tos sau pudra.
Briose cu afine
Timp de pregatire
Timp de gatire
Timp total
Ingrediente
- 300 g faina
- 200 g unt
- 200 g zahar
- 4 oua
- 200 g afine
- 3 linguri lapte
- 2 plicuri praf de copt
- 1 plic zahar vanilat
- 1 lamaie
Mod de preparare
- Untul se va scoate din timp de la frigider, pentru ca acesta sa ajunga la temperatura camerei.
- Intr-un bol se vor mixa untul cu zaharul si un plic de zahar vanilat, pana ce se obtine o crema. Se adauga coaja rasa de lamaie si treptat cele patru oua, unul cate unul.
- Faina se amesteca cu cele doua plicuri de praf de copt si se adauga treptat in compozitie. Se vor pune, in functie de necesitate, si cateva linguri de lapte, pana ce se incorporeaza toata faina. La sfarsit vom obtine o crema destul de groasa.
- Se adauga afinele si se amesteca foarte usor cu o lingura de lemn.
- Se pregatesc formele pentru briose. Daca aveti forme individuale, acestea se vor aseza in tava de la cuptor. Se aseaza hartie speciala pentru briose in fiecare forma si se pune compozitie pana la jumatate, deoarece acestea vor creste suficient cat sa umple toata forma. La sfarsit, pentru decor, se poate presara zahar tos pe fiecare briosa.
- Tava se introduce in cuptorul preincalzit, pentru aproximativ 30 de minute, la foc mediu. Pentru a avea siguranta ca briosele sunt coapte se va face testul cu scobitoarea.
- Daca nu ati pus zahar tos inainte sa le bagati la cuptor, acestea se pot decora, la servire, cu zahar pudra.