Mere umplute coapte in aluat

Mere umplute coapte in aluat
Mere umplute coapte in aluat

Mere umplute coapte in aluat – un desert pe cat de simplu pe atat de delicios. Mirosul de mar copt cu scortisoara, specific perioadelor de iarna ma duce cu gandul la copilarie, atunci cand veneam de la joaca si abia asteptam sa le scoata mama din cuptor. Inainte de servire mai puteti pune deaspura cateva lingurite de miere, este un deliciu….

Mere umplute coapte in aluat
 
Timp de pregatire
Timp de gatire
Timp total
 
Ingrediente
  • Aluat:
  • 300 g faina
  • 1 ou
  • 200 ml smantana,
  • 4 linguri lapte
  • 2 linguri de zahar
  • 50 g unt
  • drojdie
  • sare
  • Umplutura:
  • 6-8 mere
  • 5 linguri zahar
  • 100 g stafide
  • 100 g nuci
  • 60 g unt
  • 5 linguri miere
  • scortisoara
  • 1 lamaie
  • 1 ou
Mod de preparare
  1. Intr-un bol pregatim aluatul. Punem faina, smantana, doua linguri de zahar, 50 g de unt, oul si un praf de sare. Drojdia o amestecam cu 3-4 linguri de lapte si o turnam si pe ea in bol. Framantam bine aluatul pana obtinem o coca maleabila, apoi il lasam la cadura, la dospit.
  2. Intre timp pregatim merele. Le scoatem cu grija cotoarele, le spalam si le lasam sa se scurga de apa.
  3. Intr-un bol amestecam untul, stafidele, nucile, mierea, zaharul si scortisoara.
  4. In interiorul merelor, stoarcem cateva picaturi de zeama de lamaie, apoi le umplem cu compozitia realizata.
  5. Aluatul il intindem bine cu facaletul pana obtinem o foaie subtire pe care o taiem in 6 sau 8 parti, in functie de cat de mari sunt merele. Imbracam merele in aluat unind colturile patratelor formate.
  6. Merele astfel pregatite le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu unt. Pe deasupra le putem unge cu galbenus batut.
  7. Tava se introduce in cuptorul preincalzit, la foc mediu, timp de 30-35 de minute.
  8. Se servesc calde cu miere.
 

5 (100%) 2 votes

Check Also

Biscotti cu migdale

Biscotti cu migdale

Biscotti cu migdale – un desert itelienes deosebit si foarte gustos. Fisticul il puteti praji …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *