
Supa crema de rosii – O supa delicioasa si plina de vitamine. Este foarte important ca rosiile sa fie gustoase, bine coapte si zemoase. O putem servi calda, dar si rece in zilele calduroase de vara.
Supa de rosii
Timp de pregatire
Timp de gatire
Timp total
Ingrediente
- 2 kg de rosii
- 2 morcovi
- 2 cepe mici sau 1 mai mare
- 1 ardei gras
- 1 bucata telina
- 50 g unt sau 3 linguri de ulei
- patrunjel sau busuioc verde
- sare si piper
Mod de preparare
- Curatam legumele si le tocam marunt. Morcovii si telina pe putem da pe razatoare.
- In oala in care dorim sa facem supa, vom pune untul sau 3 linguri de ulei si calim un pic ceapa, apoi adaugam morcovii, telina si ardeiul gras si le calim si pe ele putin.
- Dupa ce am calit legumele punem cam 1 litru de apa peste ele, le acoperim cu un capac si le lasam sa fiarba cam 10-15 minute la foc potrivit.
- Rosiile le fierbem separat cam 15 minute, apoi le curatam de coaja si le dam prin sita. Daca nu aveti prea mult timp la dispozitie le puteti taia in jumatati si le dati pe razatoare, fara sa puneti coaja.
- Punem rosiile peste zarzavat, adaugam sare si piper dupa gust. Lasam sa fiarba aproximativ 20 de minute, apoi stingem focul si le lasam sa se raceasca putin.
- Dupa ce s-a racit pasam toate legumele cu blenderul pana devine pasta.
- O putem servi calda, dar si rece, ornata cu frunze proaspete de patrunjel sau busuioc.