Friptura de iepure – carnea de iepure este una dintre cele mai sanatoase. Pentru ca aceasta sa fie frageda si gustoasa, se tine cateva ore sau chiar peste noapte intr-o marinata.
Friptura de iepure
Timp de pregatire
Timp de gatire
Timp total
Ingrediente
- 2 pulpe de iepure
- 5 catei de usturoi
- 200 ml vin alb
- 2 cepe rosii
- 50 ml ulei de masline
- foi de dafin
- 100 g masline verzi
- 100 g masline negre
- crengute de rozmarin
- sare si piper
Mod de preparare
- Intr-un vas, destul de incapator, vom face marinata. Punem vinul cu ceapa taiata in patru, cateva foi de dafin, sare si piper. Scufundam pulpele de iepure in ea si il lasam la frigider timp de cateva ore sau, daca se poate, e bine sa stea peste noapte.
- Punem pulpele de iepure intr-un vas termorezistent impreuna cu ceapa si cateii de usturoi necuratati. Deasupra punem cateva crengute de rozmarin si stropim cu ulei de maslinie. Adaugam o parte din marinata si putina apa.
- Acoperim vasul cu folie de aluminiu si il bagam la cuptor, la foc moderat, timp de 60 de minute.
- Dupa aproximativ o ora indepartam folia de aluminiu si adaugam maslinele. O mai introducem la cuptor pentru aproximativ 30 de minute, timp in care o mai stropim din cand in cand cu sosul din tava.