Tocanita de mistret la ceaun

Tocanita de porc mistret
Tocanita de porc mistret

Tocanita de mistret la ceaun – este foarte usor de pregatit, as putea spune ca este chiar o placere sa faci aceasta mancare. Aceasta este recomandata atunci cand iesiti la iarba verde cu familia si dispuneti de un ceaun pe care sa il agatati direct sub flacara lemnelor. In cazul in care nu aveti aceasta posibilitate puteti face tocanita si pe flacara aragazului.

Tocanita de mistret la ceaun
 
Timp de pregatire
Timp de gatire
Timp total
 
Ingrediente
  • 1-1,5 kg carne de mistret
  • 1 bucata de slanina afumata
  • 5-6 cepe
  • 2 kg de cartofi
  • 4-5 ardei grasi
  • 6 catei de usturoi
  • 3-4 rosii
  • boia de ardei
  • sare si piper
Mod de preparare
  1. Punem ceaunul pe foc si aruncam in el o bucata de slanita taiata cubulete. Dupa ce s-a topit slanina, vom scoate jumarile formate, le scurgem bine de grasime si le putem savura imediat.
  2. Punem la calit ceapa tocata marunt si amestecam in continuu, sa nu se lipeasca, pana ce aceasta devine sticloasa.
  3. Adaugam carnea de mistret taiata cubulete, daca se poate sa avem si ceva coaste. O prajim un pic pe toate partile, apoi punem 2-3 rosii curatate de coaja si tocate marunt, ardeii grasi taiatii cubulete si completam cu apa.
  4. Lasam sa fiarba un pic, apoi adaugam cartofii.
  5. La sfarsit adaugam cateii de usturoi taiati marunt si condimentam cu boia de ardei dulce sau iute, dupa preferinte. Potrivim gustul cu sare si piper si lasam pana ce se fierb cartofii.
  6. Dupa ce au fiert si cartofii o putem servii.
 

One comment

  1. f buna bv bv bv bv bv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *