Sufleu de ciocolata – un desert pretentios, dar deosebit de gustos. Pentru ca aceasta prajitura sa isi pastreze consistenta pufoasa se recomanda ca ouale sa fie la temperatura camerei si sa nu fie chiar proaspete. Cuptorul trebuie sa fie bine inchis si sub nici o forma sa nu il dechideti in timpul cocerii, iar temperatura trebuie respectata cu strictete. Se serveste pudrat cu cacao sau zahar pudra, iar alaturi puteti pune fructe proaspete, precum: capsuni, zmeura sau afine.
Sufleu de ciocolata
Timp de pregatire
Timp de gatire
Timp total
Ingrediente
- 150 g ciocolata neagra
- 60 g zahar tos
- 50 linguri zahar pudra
- 100 g unt
- 7 albusuri de ou
- 4 galbenusuri de ou
- 1 lingurita de cacao
- 1 plic zahar vanilat
- sare
Mod de preparare
- Formele pentru copt le ungem cu unt, le tapetam cu zahar pudra si le dam la rece, pana ce este gata compozitia.
- Ciocolata o rupem in bucatele mai mici si o topim intr-un vas in baie de apa, bain-marie. Dupa ce s-a topit bine ciocolata, o dam deoparte si adaugam galbenusurile, unul cate unul, amestecand in continuu.
- Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam 2 linguri de zahar, un plic de zahar vanilat si le batem pana obtinem o spuma tare si lucioasa.
- Adaugam spuma de albusuri peste ciocolata topita, treptat, amestecand cu grija de jos in sus, astfel incat albusul de ou sa nu se lase.
- Scoatem formele de la rece si turnam in ele compozita, lasand cam 2 centimetrii pana deasupra lor.
- Formele le asezam in tava de aragaz si le introducem in cuptorul preincalzit, la 200 grade, timp de aproximativ 10-15 minute. Le tinem pana ce suprafata se intareste, poate chiar se crapa un pic.
- Se servesc calde pudrate cu cacao sau zahar pudra.