
Pui Shanghai – este defapt pieptul de pui taiat fasii si dat prin seminte de susan… preferatul meu. Se serveste, de cele mai multe ori, la aperitiv, dar si alaturi de cartofi prajiti si diferite sosuri (ketchup sau sos de usturoi).
Pui Shanghai
Timp de pregatire
Timp de gatire
Timp total
Ingrediente
- 1 piept de pui
- 2 oua
- 1 lingurita de mustar
- 4-5 linguri de faina
- 6-7 linguri de susan
- sare si piper
- ulei pentru prajit
Mod de preparare
- Spalam pieptul de pui si il taiem fasii, subtiri sau mai groase, dupa cum doriti. Le condimentam cu sare si piper.
- Intr-un castron batem ouale cu un praf de sare si o lingurita de mustar.
- Pe o farfurie punem faina, iar pe alta susanul.
- Fasiile de piept de pui le tavalim prin faina, apoi le bagam in ou si imediat le dam prin susan. Ca sa avem susan din belsug, le intoarcem pe toate partile.
- Astfel pregatite le prajim pe ambele parti intr-o craticioara in care am incins uleiul.
- Puiul Shanghai se serveste la aperitiv sau cu cartofi prajiti si diferite sosuri.