Tarta cu visine

Placinta de cirese

Tarta cu visine – un desert destul de dulce, dar absolut delicios. De preferat sa folosim visine proaspete, dar si cele din conserva sau congelate sunt foarte bune.

Tarta cu visine
 
Timp de pregatire
Timp de gatire
Timp total
 
Ingrediente
  • Aluat:
  • 500 gr faina
  • 100 gr zahar pudra
  • 250 gr unt
  • 2 oua
  • ⅓ plic praf de copt
  • 50 ml lapte
  • coaja de lamaie sau portocala
  • 1 galbenus
  • Umplutura:
  • 1 kg visine
  • 50 gr unt
  • 130 gr zahar
  • 2 linguri amidon
  • 1 lingurita scortisoara
Mod de preparare
  1. Spalam bine visinele, le curatam de codite si le scoatem samburii. Putem folosi si visine din conserva sau inghetate, pe care le lasam sa se dezghete.
  2. Punem intr-un castron faina, praful de copt si zaharul pudra. Adaugam untul taiat cubulete si tinut la temperatura camerei. Incepem sa framantam usor cu degetele, pana obtinem consistenta pesmetului. Adaugam ouale batute un pic, laptele, coaja rasa de lamaie sau portocala si amestecam pana ce aluatul se leaga, fara a framanta prea mult. Il dam la frigider, invelit, pentru aproximativ 30 de minute.
  3. Intre timp pregatim umplutura. Topim untul intr-o tigaie si adaugam apoi visinele, zaharul si o lingurita de scortisoara. Amestecam usor, pana ce se topeste zaharul.
  4. La sfarsit adaugam amidonul, amestecam bine sa se omogenizeze, apoi stingem focul si lasam sa se raceasca.
  5. Vom folosi o tava de tarta cu diametrul de 26 cm, pe care o ungem cu unt si o tapetam cu faina.
  6. Scoatem aluatul de la frigider si il impartim in 2 parti. O parte o intrindem si o punem pe fungul tavii, inclusiv pe peretii acesteia. Perforam din loc in loc fundul aluatului cu ajutorul unui cutit, apoi turnam sosul de visine.
  7. Din cealalta jumatate de aluat intindem o foaie, pe care o punem deasupra, astfel incat sa acopere toata suprafata placintei. Taiem aluatul care iese din tava si presam marginea sa se lipeasca de aluatul din tava. Intelpam aluatul cu cutitul din loc in loc si ungem cu galbenus de ou.
  8. Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180 grade timp de aproximativ 40-50 de minute.
  9. Dupa ce s-a copt scoatem tava si o lasam sa se raceasca, apoi o taiem si o putem savura.
 

Check Also

Biscotti cu migdale

Biscotti cu migdale – un desert itelienes deosebit si foarte gustos. Fisticul il puteti praji …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *