Prajitura cu mere si crema de vanilie

prajitura cu mere si crema de vanilie

Prajitura cu mere si crema de vanilie – Cu un an in urma am aflat o reteta de prajitura pe care, de atunci, o fac cu drag de fiecare data. Este savurata de intreaga familie, pana si de cei care nu sunt “fanii” dulciurilor. O prajitura deosebita si simplu de realizat, care te poate scoate dintr-un impas, daca tocmai urmeaza sa ai niste invitati sau ai o ocazie mai speciala.

Prajitura cu mere si crema de vanilie
 
Timp de pregatire
Timp de gatire
Timp total
 
Ingrediente
  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • 1 cana de zahar
  • 1 cana de faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 5 linguri de ulei
  • 1 ½ kg de mere
  • Pentru crema:
  • 500 ml de lapte
  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 250 g de margarina
  • 14-16 linguri de zahar
  • scortisoara
Mod de preparare
  1. Curatam merele si le dam pe razatoarea mare (partea care feliaza). Le intindem pe fundul tavii in care urmeaza sa coacem blatul si pe care am pus hartie de copt. Peste mere presaram cateva linguri de zahar, in functie de cat de dulci sunt merele si de preferintele fiecaruia, apoi vom adauga scortisoara.
  2. Separam albusurile de galbenusuri. Punem albusurile intr-un vas si le batem spuma cu putina sare. Adaugam treptat o cana de zahar si plicul de zahar vanilat.
  3. Intr-un alt vas amestecam galbenusurile cu uleiul, apoi le punem peste albenusuri.
  4. Praful de copt il punem peste faina pe care o incorporam cu grija in compozitia realizata.
  5. Turnam aluatul peste mere si tava e gata se intre la cuptor timp de 35 de minute la foc mediu, 190 de grade.
  6. Pentru prepararea cremei folosim lapte rece din frigider. Praful de budinca si 10 linguri de zahar il amestecam cu 8 linguri din lapte, iar restul il punem pe foc.
  7. Cand laptele a inceput sa fiarba il adaugam incet pe cel in care am incorporat budinca si amestecam in continuu avand grija sa nu se prinda.
  8. Dupa ce s-a racit putin punem si margarina treptat, astfel incat aceasta sa se topeasca putin. Atentie insa la temperatura budincii, nu trebuie sa fie nici fierbinte, dar nici sa se raceasca. Se amesteca bine si se pune la frigider.
  9. Pana sa se raceasca de tot prajitura, se ia o tava si se rastoarna astfel incat merele vor fi deasupra, apoi asteaptam momentul de racire completa.
  10. Dupa ce s-a racit putem intinde peste mere crema de vanilie.
  11. O punem la frigider pentru o ora, apoi prajitura cu mere si crema de vanilie este gata pentru servire.
 

Check Also

Biscotti cu migdale

Biscotti cu migdale – un desert itelienes deosebit si foarte gustos. Fisticul il puteti praji …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *