
Frigarui cu legume – Le puteti servi drept garnitura la diverse preparate din carne sau ca atare, in cazul in care tineti post sau sunteti vegetarieni. Puteti face mai multe combinatii: sa puneti aceiasi leguma pe o singura frigaruie, ori sa le combinati dupa bunul plac. Daca doriti puteti adauga si alte legume precum: rosii, vinete. Daca este sezonul, pe gratar, langa frigarui, puteti pune si cativa stuleti de porumb de lapte.
Frigarui cu legume
Timp de pregatire
Timp de gatire
Timp total
Ingrediente
- 3-4 ciuperci
- 1-2 cepe rosii
- 1 zucchini sau dovlecel
- 1 ardei gras galben
- 1 ardei gras rosu
- bete pentru frigarui
- sare si piper
Mod de preparare
- Curatam si spalam bine toate legumele. Ciupercile le taiem cubulete sau feliute, nu foarte subtiri, ceapa la fel, zucchini sau dovlecelul il taiem rondele, iar ardeii in bucati potrivite.
- Pe fiecare bat pentru frigaruie vom infige bucatile de legume: un ardei, o ceapa, o ciuperca, un zucchini si tot asa, astfel incat sa nu aveam aceleasi legume una langa alta.
- Le asezonam cu sare si piper, dupa gustul fiecaruia, apoi le punem pe gratarul incins. Le vom intoarce pe toate partile, pana ce se coc uniform.
- Le servim drept garnitura la diverse preparate din carne sau ca atare.