
Tiramisu – este o prajitura deosebit de delicioasa, pe care, eu personal, o ador ! Este perfecta pentru orice ocazie, chiar si la zilele festive, in loc de tort.
Tiramisu
Timp de pregatire
Timp total
Ingrediente
- 400 gr de piscoturi
- 500 gr mascarpone
- 5 oua
- 5 linguri zahar tos
- 100 gr zahar pudra
- 300 ml cafea
- 2-3 linguri whisky
- cacao
- un praf sare
Mod de preparare
- Separam albusurile de galbenusuri si le punem in doua castroane diferite, inalte si incapatoare.
- Albusurile le batem spuma cu putina sare si cu 5 linguri de zahar tos.
- Galbenusurile le amestecam cu mascarpone, doua linguri de whisky si zaharul pudra, pana cand devine o crema omogena.
- In aceasta crema punem albusurile batute spuma. Amestecam cu o lingura, de jos in sus, sa nu se lase albusul, pana ce se omogenizeaza, apoi o bagam pentru putin timp la frigider.
- Pe o tava sau intr-un vas destul de incapator vom aseza piscoturile pe care le insiropam pe ambele parti in cafea. Trebuie sa avem grija sa nu insiropam prea mult piscoturile, altfel se vor inmuia prea tare. Le asezam unul langa altul fara a lasa spatii goale.
- Peste primul strat de piscoturi punem jumatate din crema de la frigider si peste aceasta un alt rand de piscoturi. Acest rand de piscoturi il veti pune in sens invers fata de primul rand, ca sa nu se darame in momentul in care o taiati.
- Punem restul de crema si o tapetam cu cacao. Pentru un aspect deosebit puteti pune cu ajutorul unui pistol de ornat conuri spritate de crema.
- Inainte de servire vom tine prajitura la frigider cel putin 2 ore.