Taitei de casa

Taitei de casa
Taitei de casa

Taitei de casa – este primul lucru pe care l-am invatat de la bunicuta mea draga. Chiar daca este mai usor sa ii cumparati gata facuti, merita sa incercati aceata metoda, cu siguranta mancarurile vor fi mai apreciate si mai gustoase. Acestia pot fi folositi la supe, ciorbe, cu branza sau cu lapte. Daca nu aveti nevoie de o cantitate atat de mare, atunci impartiti reteta la trei si folositi 1 ou, 250 g faina si 50 ml de apa.

Taitei de casa
 
Timp de pregatire
Timp total
 
Ingrediente
  • 3 oua
  • 750 g faina
  • 150 ml apa
  • sare
Mod de preparare
  1. Intr-un bol vom pune faina, ouale si aproximativ o jumatate de lingurita de sare.
  2. Vom framanta un aluat, adaugand aproximativ 150 ml de apa. Daca vi se pare ca nu se leaga bine, mai puteti pune putina apa. Aluatul nu trebuie sa fie foarte tare, dar nici moale, ci atat ca poata fi intins cu facaletul.
  3. Dupa ce am framantat aluatul, avem doua posibilitati sa taiem taiteii: ori cu un aparat special, ori manual, clasica metoda a bunicii. Aluatul il intindem intr-o foaie cat se poate de subtire. Il rulam pe facalet, de la un capat pana la celalat, apoi il taiem pe toata lungimea acestuia, ca sa putem sa il scoatem. Aluatul il rulam din nou pe latime si incepem, dintr-un capat, sa taiem fasii foarte subtiri. Ii rarefiem usor cu mana si ii lasam putin pe un fud sau pe o hartie uscata..
  4. Taiteii ii putem folosi imediat dupa ce i-am facut sau ii putem pune la uscat, intr-un loc aerisit, apoi ii folosim atunci cand avem nevoie.

Check Also

Cartofi prajiti

Cartofi prajiti – este cea mai cunoscuta garnitura, pe care o gasim cu siguranta in …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *