Prajitura Revani

Prajitura Revani
Prajitura Revani

Prajitura Revani – este un desert turcesc ce se serveste cu fulgi de migdale, fistic sau nuca de cocos.   Merge de minune alaturi de un ayran sau un iaurt de baut.

Prajitura Revani
 
Timp de pregatire
Timp de gatire
Timp total
 
Ingrediente
  • 4 oua
  • 500 g faina
  • 250 ml ulei
  • 250 ml iaurt
  • 250 g gris
  • 250 g zahar
  • 1 lamaie
  • 1 plic praf de copt
  • 5 cani de apa
  • 750 g zahar
  • fulgi de migdale sau fistic
  • nuca de cocos
Mod de preparare
  1. Intr-o oala vom pune cinci cani de apa, 750 g de zahar si zeama de la o jumatate de lamaie. Se amesteca pana ce se obtine un sirop.
  2. Patru oua impreuna cu 250 g de zahar se bat pana ce se obtine o spuma. Treptat se adauga iaurtul, uleiul, grisul, faina, coaja de lamaine rasa si un pliculet de praf de copt.
  3. Compozitia astfel obtinuta sa toarna intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina sau cu hartie de copt.
  4. Tava se introduce in cuptorul preincalzit la foc mediu si se tine pana ce se rumeneste usor deasupra.
  5. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca un pic, apoi se taie in forma dorita si deasupra se toarna siropul.
  6. Se poate servii cu fulgi de migdale, fistic sau nuca de cocos.
 

Check Also

Biscotti cu migdale

Biscotti cu migdale – un desert itelienes deosebit si foarte gustos. Fisticul il puteti praji …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *