Cordon Bleu din piept de pui

Cordon Bleu proaspat scos din cuptor
Cordon Bleu proaspat scos din cuptor

Cordon Bleu din piept de pui – este preparatul ideal atunci cand aveti musafiri si vreti sa le oferiti ceva delicios.

Cordon Bleu din piept de pui
 
Timp de pregatire
Timp de gatire
Timp total
 
Portii: 4
Ingrediente
  • 2 bucati piept de pui
  • 4 bucati sunca
  • 4 bucati de cascaval
  • 3 oua
  • 200 g faina
  • 200 g pesmet
  • 250 ml ulei
  • sare si piper dupa gust
Mod de preparare
  1. Spalam pieptul de pui si fiecare bucata o taiem in doua. vom avea patru bucati de piept de pui pe care le filetam si le batem un pic cu ciocanul de snitele, cu grija sa nu le rupem si sa facem bucata de pui cat mai lata si flexibila. O putem condimenta cu putina sare si piper.
  2. Pe fiecare bucata de pui vom pune cate o felie de sunca si peste aceasta cate una de cascaval. Bucatile de sunca si cascaval nu trebuie sa fie prea groase ca altfel nu le putem rula.
  3. Rulam cu grija fiecare bucata de piept de pui si daca aceasta nu va sta o putem prinde cu cate o scobitoare sau o putem lega cu ata speciala pentru carne.
  4. Intr-o farfurie adanca punem ouale, pe care le batem bine si adaugam sare si piper dupa gust.
  5. In doua farfurii intinse vom pune faina si pesmetul.
  6. Bucata de pui o vom da prin faina, apoi prin ou si in final o vom rostogoli bine in pesmet sa se acopere in totalitate.
  7. Intr-o tigaie pentru prajit vom incinge uleiul. Eu pentru prajit prefer uleiul de palmier.
  8. Vom praji bucatile de cordon bleu din piept de pui pe toate partile la foc mediu pana se rumenesc.
  9. Le vom scoate pe servetele de hartie pentru a nu ramane prea mult ulei pe ele si le vom servi calde cu garnitura si salata.
 

Check Also

Pulpe de pui cu cartofi la cuptor

Pulpe de pui cu cartofi la cuptor – pentru o masa delicioasa va recomand o …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *