
Spuma de capsuni – un desert simplu, racoritor, perfect pentru perioadele de vara. Se serveste rece, direct de la frigider, ornata cu capsuni proaspete sau frunze de menta.
Spuma de capsuni
Timp de pregatire
Timp total
Ingrediente
- 500 g de capsuni
- 4 albusuri de ou
- 150 g de zahar
- 1 plic de zahar vanilat
- 2-3 picaturi de zeama de lamaie
Mod de preparare
- Curatam si spalam bine capsunile si le lasam sa se scurga de apa pe un prosop de hartie. Le punem intr-un bol cu doua linguri de zahar si le pasam bine cu ajutorul unui blender.
- Intr-un bol punem albusurile impreuna cu restul de zahar si un plic de zahar vanilat. Adaugam si cateva picaturi de zeama de lamaie, apoi, cu mixerul, batem bine albusurile, pana obtinem o spuma ca de bezea.
- Cu ajutorul unei linguri sau spatule, adaugam incet capsunile pasate si amestecam de jos in sus, sa nu se lase bezeaua.
- Dupa ce omogenizam compozitia, o dam la frigider pentru 15-20 de minute, apoi o putem savura.