
Frigarui de creveti la gratar – un preparat deosebit, dar foarte usor de facut. Crevetii pot sta la baza unei mese copioase, cu calorii putine, dar din pacate colesterol cam mare. Ii putem servi in salate sau ca fel de baza cu diferite sosuri sau lamaie.
Frigarui de creveti la gratar
Timp de pregatire
Timp de gatire
Timp total
Ingrediente
- 500 g creveti prefierti
- 3-4 catei de usturoi
- 2 linguri de ulei de masline
- 1 lingura sos de soia
- 1 lamaie
- bete pentru frigarui
- sare si piper
Mod de preparare
- Intr-un bol punem uleiul de masline, sosul de soia si zeama de la o lamaie. Cateii de usturoi ii curatam, ii tocam marunt si ii adaugam in bol. Condimentam cu sare si piper, dar trebuie sa avem grija cu sarea,deoarece sosul de soia este deja sarat.
- Amestecam ingredientele si scufundam in bol crevetii. Dam la frigider pentru cateva ore, minim 2.
- Dupa ce a trecut timpul necesar, scoatem crevetii si ii infigem pe betele pentru frigarui sau ii putem pune pe bete dupa ce i-am prajit, eu asa am facut, deoarece se prajesc mai bine.
- Incingem bine gratarul si ii prajim cam 5 minute pe fiecare parte.
- Crevetii se servesc calzi in salate sau cu diferite sosuri.