Farfalle cu sos bolognese

Farfalle cu sos bolognese si busuioc verde
Farfalle cu sos bolognese si busuioc verde

Farfalle cu sos bolognese – daca doriti niste paste mai deosebite va rocomand farfallele, care sunt niste paste foarte dragute sub forma de fundite. Defapt, cuvantul „farfalla” vine din italiana si inseamna fluture. Le puteti combina cu diferite sosuri sau le puteti folosi chiar si in salate. Pentru ca farfuria sa arate deosebit se orneaza cu busuioc proaspat.

Farfalle cu sos bolognese
 
Timp de pregatire
Timp de gatire
Timp total
 
Ingrediente
  • 250 g paste farfalle
  • sos bolognese
  • busuioc verde
  • apa
  • sare
Mod de preparare
  1. De sos este bine sa ne apucam cu o ora jumate inainte de a fierbe pastele. Sosul bolognese il facem dupa reteta pe care o gasiti aici.
  2. Fierbem pastele farfalle in apa cu sare conform indicatiilor de pe pachet.
  3. Dupa ce s-au fiert, le scoatem din apa si le punem sub jet de apa rece. Acest lucru il facem pentru ca acestea sa nu se lipeasca intre ele. Le lasam la scurs.
  4. Intr-o farfurie vom pune pastele de tip farfalle, apoi deasupra, in centru, vom pune sosul bolognese.
  5. Se servesc calde, iar pentru decor puteti folosi frunze de busuioc proaspat.
 

Check Also

Fusilli cu sos de ardei

Fusilli cu sos de ardei – simplu si delicios. O reteta perfecta pentru vegetarieni sau cei ce …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *