Sos Bolognese – un sos pe care il folosim destul de des, la paste si lasagna. In locul sucului de rosii puteti pune si rosii proaspete pe care le curatati de coaja si le pasati cu un blender.
Sos Bolognese
Timp de pregatire
Timp de gatire
Timp total
Ingrediente
- 250 g carne tocata de vita
- 250 g carne tocata de porc
- 1-2 cepe
- 1 morcov
- 1 bucata de telina
- 3 catei de usturoi
- 500 ml suc de rosii
- 2 linguri ulei de masline
- 100 ml vin alb
- 50 g unt
- busuioc
- oregano
- sare si piper
Mod de preparare
- Intr-o tigaie destul de incapatoare vom topi untul si vom adauga doua linguri de ulei de masline. Ceapa si usturoiul le tocam marunt si le punem la calit. Morcovul si telina le curatam, le radem sau le tocam si pe ele marunt si le adaugam peste ceapa.
- Se calesc legumele, apoi adaugam carnea tocata, vinul si amestecam pana ce acesta se evapora.
- Punem sucul de rosii si amestecam pana ce se omogenizeaza compozitia. In locul sucului de rosii putem pune si rosii proaspete curatate de coaja si pasate cu blenderul.
- Condimentam cu sare, piper si adaugam busuioc sau oregano.
- Lasam sa fiarba carnea cam o ora jumate, doua ore la foc mic. Amestecam din cand in cand.
- In momentul in care carnea este fiarta si sosul scade putin atunci dam de pe foc si sosul este gata.