Souvlaki de pui

 

Souvlaki de pui cu rosii cherry si ardei
Souvlaki de pui cu rosii cherry si ardei

Souvlaki de pui – cine a vizitat frumoasa Grecie, cu siguranta stie ca defapt Souvlaki de pui sunt defapt frigaruile noastre, doar ca au mai putine legume. In cazul in care nu aveti pregatita carnea cu cateva ore inainte, atunci o puteti folosi ca atare. Rolul marinarii in ulei de masline, zeama de lamaie si condimente este acela de a face carnea frageda si gustoasa. Se serveste cu legume proaspte, de obicei rosii si traditionalul lor tzatziki.

Souvlaki de pui
 
Timp de pregatire
Timp de gatire
Timp total
 
Ingrediente
  • 300 g piept de pui
  • 2 cepe
  • bete pentru frigarui
  • 3 linguri ulei de masline
  • jumatate de lamaie
  • oregano
  • sare si piper
Mod de preparare
  1. Pentru inceput, spalam si taiem cubulete pieptul de pui. Intr-un castron vom face o marinata din uleiul de masline, zeama de lamaie, oregano, sare si piper. Introducem pieptul de pui in marinata si il bagam la frigider pentru cateva ore, daca se poate il lasam peste noapte si il gatim a doua zi.
  2. Ceapa o curatam, o spalam si o taiem bucati, cam cat cele de pui.
  3. Luam un bat pentru frigarui si punem o bucata de pui, una de ceapa si tot asa.
  4. Continuam cu tot pieptul de pui si ceapa pregatite, apoi le vom pune pe gratarul bine incins.
  5. Le frigem bine pe toate partile.
  6. Le servim calde cu legume proaspete si cu tzatziki.
 

Check Also

Pulpe de pui cu cartofi la cuptor

Pulpe de pui cu cartofi la cuptor – pentru o masa delicioasa va recomand o …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *