Vita la cuptor cu sos de ceapa

Vita la cuptor cu sos de ceapa si legume
Vita la cuptor cu sos de ceapa si legume

 Vita la cuptor cu sos de ceapa – este ideala pentru o cina la care v-ati invitat prietenii si vreti sa ii impresionati. Nu veti da gres, este suficient sa faceti o sigura data friptura de vita la cuptor cu sos de ceapa, apoi cu siguranta veti vrea sa o mai repetati !

Vita la cuptor cu sos de ceapa
 
Timp de pregatire
Timp de gatire
Timp total
 
Ingrediente
  • 2 bucati de muschi de vita
  • 1 ceapa rosie
  • 1 ceapa alba
  • 1 ceapa verde
  • 3 catei de usturoi
  • 5 linguri de coniac
  • 5 linguri de supa de vita
  • 50 g unt
  • ulei de masline
  • sare si piper dupa gust
Mod de preparare
  1. Carnea de vita o condimentam cu sare si piper si o prajim un pic pe ambele parti intr-o tigaie incinsa, apoi o dam de pe foc si o punem pe o farfurie.
  2. Ceapa si usturoiul le tocam marunt si le calim in untul pe care l-am topit inainte. Putem folosi aceiasi tigaie in care am prajit carnea.
  3. Dupa ce s-au calit adaugam coniacul si supa de vita. Daca nu avem supa putem pune apa in care am pus o lingurita de condimente pentru supa. Lasam pe foc aproximativ 10 minute, amestecand din cand in cand.
  4. Turnam compozitia intr-o tava sau intr-un vas termorezistent, iar deasupra vom pune carnea de vita. Peste putem pune cateva picaturi de ulei de masline. Acoperim tava cu folie de aluminiu si o dam la cuptor pentru aproximativ 20-25 de minute.
  5. Se serveste calda cu garnitura de legume.
 

Voteaza

Check Also

Tigaie picanta

Tigaie picanta

Tigaie picanta – Este un preparat pe care il putem gasi in meniurile tuturor restaurantelor …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *